Η Εταιρία

Η Ελληνική Λαογραφική Ιστόρηση ξεκίνησε την λειτουργία της το 1990 στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Εγνατία, όπου και στεγάζονταν μέχρι το 2008 η διοίκηση της εταιρίας, οι αποθηκευτικοί χώροι, το τμήμα πωλήσεων και σχεδιασμού.

Από το ξεκίνημα της η Ελληνική Λαογραφική Ιστόρηση, εξειδικεύτηκε σε ένα τομέα των εκδόσεων που γνώριζε καλά και την έκανε να ξεχωρίσει. Την έκδοση πολιτιστικών χαρτών του ευρύτερου Ελληνισμού, για τη δημιουργία των οποίων το ερευνητικό τμήμα της αφιέρωσε πολύ χρόνο επίπονης συστηματικής μελέτης και σχεδιασμού.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει εντάξει στον κύκλο εργασιών της την έκδοση ευχετήριων καρτών, προσκλήσεων και συλλεκτικών κασετίνων. Με τα ίδια πάντα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που χαρακτηρίζουν τη δουλειά της, και έφεραν τους πολιτιστικούς της χάρτες σε όλα τα σχολεία και τους δήμους της χώρας.

Τα νέα μας εκδοτικά προϊόντα, που το τμήμα σχεδιασμού δημιουργεί, χαρακτηρίζονται από την απλότητα στην σύλληψη των θεμάτων, τον άρτιο τεχνικό σχεδιασμό, και τα πρωτότυπα κοπτικά τους, που δίνουν ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα πετυχαίνοντας να καταγράφονται στη μνήμη του αποδέκτη τους.

Οι πρακτικές αλλά και οι θεωρητικές γνώσεις των ανθρώπων της από το τμήμα πωλήσεων, μια ομάδα δυνατή και ευέλικτη, αποτελούν το σημαντικότερο εργαλείο για την κατανόηση των αναγκών του πελάτη. Έτσι γνωρίζοντας τις ανάγκες των πελατών της η Ελληνική Λαογραφική Ιστόρηση, έχει τους τρόπους και τις τεχνικές να τις ικανοποιεί, με την δημιουργία έξυπνων και ολοκληρωμένων επικοινωνιακών προϊόντων.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα μηχανογράφησης, μας δίνει τη δυνατότητα στοχευμένης επικοινωνίας (Direct Marketing), και εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων πώλησης, μέσω διαφημιστικού ταχυδρομείου (Direct Mail) με τηλεφωνική υποστήριξη. Το σύστημα αυτό εξασφαλίζει την άμεση δρομολόγηση των παραγγελιών, προς όφελος του πελάτη, ώστε τα προϊόντα μας να φθάνουν χωρίς καθυστέρηση στον προορισμό τους.

Αυτό που κάνει τα εκδοτικά μας προϊόντα ξεχωριστά είναι η δυνατότητα εξατομίκευσης τους (Personalization), δίνοντας τους ένα πρόσθετο στοιχείο που θα είναι η ταυτότητά σας. Αυτό μπορεί να γίνει με την εκτύπωση προσωπικών ή άλλων στοιχείων, (π.χ. το όνομα σας, το λογότυπο της εταιρίας σας, ή κάποια αφιέρωση) στην ειδικά σχεδιασμένη γι' αυτό το σκοπό θέση. Αυτό το πρόσθετο χαρακτηριστικό καθιστά το προϊόν ιδανικό για διαφημιστική προβολή, τυπώνοντας επάνω το λογότυπο της εταιρίας σας ή ότι άλλο θέλετε. Τα στοιχεία αυτά εκτυπώνονται πάνω στο προϊόν και δεν είναι κάποιο πρόσθετο υλικό π.χ. αυτοκόλλητο.